4 sierpnia 2016

Karminadle z ryżem i fasolką szparagową


Karminadle to jeden z moich ulubionych sposobów przyrządzania mięsa. Zajadałam się nimi jeszcze przed wprowadzeniem diety. Zwykle robię ich więcej, by potem zrobic sobie przepyszne kanapki się na kolację lub śniadanie. Fasolka szparagowa jako dodatek do dania obiadowego to bardzo dobry pomysł. Posiada cenne składniki odżywcze oraz niski indeks glikemiczny, co daje nam bardzo pożądany, powolny wzrostu cukru we krwi.

Karminadle:
Gotowane mięso zmiel przez maszynkę. Dodaj drobno pokrojoną w kostkę cebulę, surowe jajko, dopraw do smaku pieprzem i solą oraz dobrze wymieszaj, tak by składniki się połączyły. Uformuj klopsiki i usmaż na oleju. Smakują na ciepło do obiadu, a także na zimno w sycących kanapkach z sałatą. 
Fasolka szparagowa ugotowana jest na osolonej wodzie.