18 września 2016

Pasta jajeczna z awokado


Pyszna pasta do kanapek. Nie spodziewałam się rewelacji, bo nigdy nie przepadałam za awokado,a jednak zaskoczyłam się. Jest obłędna! A do tego bardzo sycąca. Na pewno więc zagości na stałe w moim menu :)

Składniki:
  • 2 jajka ugotowane na twardo
  • pół awokado
  • pół ząbku czosnku
  • sok z cytryny
  • odrobina natki pietruszki
  • 1 łyżka jogurtu naturalnego
  • sól i pieprz

Ugotuj jajka, obierz i pokrój w drobną kostkę. Awokado przekrój na pół, wyjmij pestkę, obierz, drobno pokrój lub rozgnieć widelcem. Od razu skrop sokiem z cytryny, by nie sczerniało. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek, jogurt naturalny, posiekaną natkę pietruszki oraz dopraw do smaku solą i pieprzem.Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj. Nie przechowuj za długo, gdyż ściemnieje. Taka ilość jak z powyższych składników starczyła mi na 5 kanapek.

Miłego dnia :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz