20 października 2016

Zupa krem z brokułów


Już ostatnio pisałam Wam, że zauroczyłam się w zupach typu krem. Wszystko zaczęło się od zupki z pora (przepis). Bardzo podoba mi się to, że są proste i szybkie w wykonaniu. Zachęcam Was do poszukiwań różnych przepisów i połączeń, którymi ja już teraz jestem zachwycona. Ja zaprezentuję Wam te najprostsze, a Was zapraszam do kombinowania, modyfikowania i dzielenia się swoimi kulinarnymi odkryciami :)

Składniki:

  • pół brokuła
  • skrzydełko z kurczaka
  • masło
  • zielona pietruszka i seler
  • sól, pieprz i tymianek
  • opcjonalnie: ser feta


Ugotuj rosół na skrzydełku. 10 minut przed końcem gotowania dodaj brokuł, zieloną pietruszkę i seler. Podgotuj jeszcze 5 minut. Dopraw solą, pieprzem i tymiankiem. Zblenduj i nałóż na talerz. Jeśli chcesz i możesz- posyp kawałkami fety.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz