4 września 2016

Jajecznica z pomidorami i szczypiorkiem



Moje ulubione śniadanie w te dni, w które mogę do południa chodzić w pidżamie. Do tego ziołowa herbatka i mam 15 minut tylko dla siebie. Po czym znów wracam do nic nie robienia. No cóż, tak też bywa :) Zakładam, że potrafisz zrobić te najprostsze danie świata. Jednak widziałam już różne rzeczy... (i wcale nie nawiązuje tutaj do prób gotowania przez mojego brata) i sądzę, że nie zbawi mnie krótki opis pt. "jak przygotować dobrą jajecznicę", a komuś może się przyda? Bo nie ukrywajmy, że każdy miał swoje początki i swoją pierwszą jajecznicę. Ja najbardziej lubię taką z pomidorami i szczypiorkiem. Nie pogardzę jednak dodatkiem szyneczki czy świeżego warzywka.
Na patelni rozpuszczam trochę masła, wrzucam drobno pokrojoną cebulę i obranego ze skórki, pokrojonego w kostkę pomidora. Chwilkę podsmażam. Następnie wbijam na patelnię 3 jajka i mieszam. Dodaję pokrojony szczypiorek, doprawiam solą, pieprzem i mieszam do ścięcia się jajecznicy. Przekładam na talerz i gotowe! :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz