1 września 2016

Koreczki z szynki i cukinii



Kolejna przekąska, która śmiało może wylądować na stole podczas przyjęcia. Moja rodzina się nią zajadała. Proste, przyjemne, delikatne, ładne- czego chcieć więcej? Co do zawartości koreczków możemy się popisać wyobraźnią, połączyć różne składniki i posypać ulubionymi ziołami. Ja zrobiłam koreczki- niby takie same, ale każdy w trochę innej wersji. Do jednego dodałam pokrojoną rzodkiewkę, do drugiego szczypiorek, do jeszcze innego rozdrobnione orzeszki ziemne.
By stworzyć takie cudeńka przede wszystkim najpierw umyj cukinię. Następnie pokrój ją wzdłuż na cieniutkie plastry oraz przypraw solą i pieprzem. Wyłóż je plasterkiem szynki, posmaruj serkiem labneh (zobacz przepis) oraz ulubionymi dodatkami. Zawiń w roladki i zepnij wykałaczką. Całość możesz udekorować posiekanym szczypiorkiem, rzodkiewką czy orzeszkami ziemnymi. Cukinię możesz zastąpić również ogórkiem zielonym. Smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz